Colocation

SBBS erbjuder Colocation med mycket hög säkerhet på flera platser i Malmö. Alla våra Serverhallar där du kan hyra plats för din utrustning ligger direkt på våra partners stamnät och är förbundna med flera fysiskt oberoende kopplingar mot nationella fibernät för högsta möjliga redundans. Våra anläggningar är också byggda med redundanta system för kyl- och kraftförsörjning för att vara oberoende av yttre resurser, omständigheter och erbjuder mycket hög tillgänglighet. Avancerade släcksystem och cirkulationsaggregat med precisionskyla säkerställer en optimal driftmiljö som förlänger livslängden på din utrustning och skonar miljön.

Vad får du ut av att välja Colocation?

Colocation är lösningen när du själv vill ansvara för inköp och drift av din IT-lösning. Du tillhandahåller själv servrar, nätverksutrustning, lagring och backup – och du driftar själv Windows, Linux, middleware och alla serverapplikationer. Colocation ger dig en hög grad av fysisk säkerhet samt billig åtkomst till en redundant Internet-anslutning med hög bandbredd.
Det är vårt ansvar att bygga ut datacentret med kapacitet för Internet-anslutning, ström och kylning, du kan även välja att överlåta din backup åt oss (Remote Backup).

Kyla, el, brand och skalskydd samt övervakning dygnet runt

Datorhallarna utmärks av exceptionell säkerhet och är ett kostnadseffektivt alternativ för företag som annars skulle tvingas till stora investeringar i egna hallar. Våra två datorhallar är utrustade med 24-timmars övervakning, brand- och inbrottsskydd, reservkraft, klimatanläggning m.m. Alla utrymmen i datorhallarna kameraövervakas dygnet runt.

Genom att placera din utrustning i ett eget låsbart skåp i någon av våra datorhallar uppnår du högsta möjliga säkerhet i kombination med redundant kommunikation av högsta kvalitet. Och som kund har man förstås tillgång till sina skåp så ofta man vill, dygnet runt, 365 dagar om året.